Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
September 10, 2010, 01:56:21 pm
Новини:
Daewoo Forum
Модели Daewoo
Tico
О тико тико да - това е най желаната кола
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
« назад
напред »
Страници:
[
1
]
Автор
Тема: О тико тико да - това е най желаната кола (Прочетена 3868 пъти)
cupressus
Newbie
Публикации: 1
О тико тико да - това е най желаната кола
«
-:
November 02, 2008, 05:11:10 pm »
ЗДР!!!
Бих всеки от вас да изкаже своите впе4атления от този иначе позабравен "автомобил" последно време. Интерестно ми е все още имли шофори които да стоят зад волана на това чудо на корейското автомобило строене
. Аз лично карам служебен такъв от няколко месеца и нямам забележки по него.
Активен
brumburdrundur
Newbie
Публикации: 5
Re: О тико тико да - това е най желаната кола
«
Отговор #1 -:
January 19, 2009, 10:39:28 pm »
Тикото е бомба бе ама и то е по имитация на некъв стар модел на сузуки ако сеинтересуват може и да изровим модела
Активен
drussila
Newbie
Публикации: 6
«
Отговор #2 -:
March 10, 2009, 02:11:06 pm »
Прекрасен автомобил! Аз карам такъв от години - в отлично състояние е, икономичен, супер издържлив, маневрен - въобще идеален за градски условия.
Активен
Vesko 1
Newbie
Публикации: 4
«
Отговор #3 -:
March 18, 2009, 09:17:00 am »
Цитат на: drussila в March 10, 2009, 02:11:06 pm
Прекрасен автомобил! Аз карам такъв от години - в отлично състояние е, икономичен, супер издържлив, маневрен - въобще идеален за градски условия.
Колежке
drussila
....да твърдите в 21 век ,че автомобил направен по стара технология е прекрасен е просто смехотворно.За какви предимства говорите...малка кубатура,липса на еърбеци(ако катастрофирате с тико ...просто не знам как ще ви извадят от него),липса на климатик....вообще никакви удобства.Единствения плюс е че двигатела е издръжлив и поддръжката на колата е непритенциозна.Но в 21 век не това е важното когато човек си избира автомобил....то и на трабанта двигатела е здрав...нали!
Поздрави!
Активен
drussila
Newbie
«
Отговор #4 -:
March 18, 2009, 01:52:09 pm »
Явно никога не си карал тико за да знаеш предимствата. Можеш ли да ми посочиш марка автомобил, койте в условията на нашите пътища да е по-издържлив, да е с по-нисък разход на гориво и да е по-ефтин за поддръжка?
Активен
VIPER_Ltd
Newbie
Публикации: 1
«
Отговор #5 -:
June 04, 2009, 12:35:58 am »
А бе мърльо(шеговито), сотави тая сигурност, остави тея нови технологии, остави сичко за което става дума в последните модели несмки, италиански, английски и всякакви други коли от цивилизования свят. Тая кола сама по себе си наистина е чудото на корейското автомобилостроене по няколко причини:
1. Това е кола разработена първоначално като вътрепроизводствено превозно средство(за придвижване вътре в големи заводи, фабрики, комплекси и всякакви съоръжения от този вид). Конструирана с габарити и показатели за да може да изпълнява тези си функции. Да се кара по тесните алеи, да влиза през полу-отворени врати на цехове и халета, да обръща и маневрира В помещения и всички останали дивотии които може да се сетоте че е възможно да се свършат при такива условия
2. Двигателят е разработка и в употреба с основно предназначение за маслонагнетателен агрегат при някви военни въртолети. Незнам колко сте запознати към изискванията на която и да била армия относно механизацията и качествата на внедряваните продукти в нея. Изисквания за качество, надеждност, безотказност и ДУРАКОУСТОЙЧИВОСТ! От там идва и невероятната издръйливост на този двигател и изключително простото му устроиство и въпреки всичко някаква учудваща мощност за тази кубатура
3. В последствие автомобила които виждате на пазара е доработка на гореописаните продукти. Става хит заради изключително добрите си качества за тази невероятно добра цена(около 12 000 през 1992г когато нов ГОЛФ 2 е на цена около 35-40 хил.)
4. В последствие (1994-95г) излиза на пазара модификация SX или SX*(нещо си) която включва: ВСИЧКИ ЕКСТРИ от модификация DX + ел.ст., фар. за мъгла, допълнителни габарити, трети стоп, оптичен тунинг(брони, прагове, антикрило, широки лаисни на вратите), кристални фарове(стъклата са от кристал), климатик, тонирани стъкла, колани на задни седалки, осветление в пепелник, багажник, двигател.
5. В последсвие пускат олекотени модели(цената пада до 10 000), махат екстри и го прават още по-достъпно, изкарват товарни модели(1+1 места), изнасят производство и извън Корея( Румъния и ... май Турция беше)
6. Частите и поддръжката, гумите и маслата излизат мааалко по-евтино от ЛАДА и мАААлко по-скъпо от москвич 412. Охл.система - 3,5 л антифриз, Картер - 2,5 л масло! Има фритюрници с по-голяма консумация
7. Тикото макар изглеждащо малко и крехко се оказа с изключително кораво шаси, с ролбари във вратите и дебели греди
Баща ми имаше тикота 10 бр таксиметрови
някои от тях достъгнаха 800 000 км без ремонт на двигателя, експлоатирани на газ, но с редовна смяна на маслаи консумативи. Караха се под наем от всякви идиоти и пак устискаха!
А сега относно моя опит с Тико:
Купих едно в плачевно състояние. Не палеше, стъклата му неможеха да се задържат в затворено положение, без спирачки, разпадащ се интериор(последствие от незатварящите се стъкла), счъпени седалки абе не един ами няколко ужаса събрани в една кола. Моите приятели и викаха изрода и сега ще кажа защо.
След 1 ден киснене на карбуратора в керосин, 1 ден борба по капака с кабелите и 1 ден борба с горивната и запалителна система ИЗРОДА ЗАПАЛИ. Припомням че нямаме спирачки. Изкарвам го от гаража и тръгвам. Първа до 50км/ч втора до 80 и ми се отваря преден капак и се забива в стъклоито. Как съм спирал аз си знам. Последствията: ОГРОМНО БЯЛО ПЕТНО НА ПРЕДНИЯ КАПАК, 2кг кит на земята и само това. В общи линии ми трябваше около седмица след което това тико дето дори и то горкото не си знаеше километрите изглеждаше невероятно добре, боядисано на символична цена жълтооранжево, опреснени брони, тъмни стъкла, хром джанти, къваво-червени диодни габарити светещи 24/7, предни седалки с извадени пружини за да добият рекаро вид и функции, рязан скоростен лост. Оказа се че някои ентусиаст му е разилил главата и разпробил жигльорите. Вървеше като разпрано, километража стигаше до 160 и му идваше малък, на място му опъваш ръчната и с 165/65/R13 пилеше до откат!
Тоя звяр за една година и половина му навъртях над 150 000 км като на 1000 км доливах 200 г масло, сменах маслото на 20000 км, гореше 8-9/100 в града и 6/100 извън града но винаги педала в ламарината и предавките колкото могат да бъдат изсмукани... тоя тип каране нон стоп... след като тази кола ми се изплати 10-кратно я продадох за 2 пъти по-скъпо от колкото я бях купил като по нея нямасше нещо което да не работи или нещо което да съм отремонтирал и за 150 000 км да се е счупило втори път. 2 Седмици преди да я продам на пътя Вн-Сф междо Кьосевци и Антоново ми подхлъзна на заледен път с 120км/ч, неможах да я вкарам в пътя и се превъртях 3 пъти през таван в храстите и се спрях в едно дърво с диаметър 30см. НА МЕН НИЩО МИ НЯМАШЕ САМО БЯХ СЧУПИЛ СЕДАЛКАТА И ИЗКРИВЛ ВОЛАНА ОТ СТИСКАНЕ И ОПЪВАНЕ ЗАЩОТО НАВРЕМЕ СЕ СЕТИХ, ЧЕ СЪМ БЕЗ КОЛАН!(така че кой беше отворил темата за сигурността) За 1 седмица и 450 лв колата доби стария си вид и седмица по-късно я продадох щото се ядосах че като ми подхлъзна със 120 неможа да издърпа и да законтри! Ако не беше така сигурно и до ден днешен щях да си я карам като работен автомобил!
«
Последна редакция: June 04, 2009, 12:40:08 am от VIPER_Ltd
»
Активен
drussila
Newbie
«
Отговор #6 -:
June 05, 2009, 09:57:16 am »
Е, браво! Няма по-изчерпателна информация за този автомобил! Благодаря за подкрепата!
Активен
vddvdd
Newbie
Публикации: 27
«
Отговор #7 -:
June 15, 2009, 11:24:10 am »
To, aко аз пък взема да хваля Трабанта, какви оди ще са.
Колата е стара, вече са проблем частите за поддръжка. Както се казва "Бай Бабо да не ме срещне мечка!", лошото е, че срещнелте мечката под формата на Опел Астра например, познай по коя кола какви поражения ще има. Това чудо, дет било за вътрешнозаводски транспорт /това сега го научих/ не дава никакво ново на сигурност нито срещу челен удар, нито срещу удар от страни.
Този разход 8-9/100 в града го имам на Кадета, само, че е за ГАЗ, е, вярно, без да я настъпвам спортно, но си я гоня.
До 6/100 извън града не мога да я докарам, но 7/100 е разхода на ГАЗ извън града. И какво стана тя, разходите за гориво на друга кола, която е и комби! в левчета са доста по-ниски от Тикото. 1л газ - 076 лв, 1 л бензина - нз колкое, може би 1.80. Останалото са сметки.
За удобства, за прословутите разпадащи се седалки не говорим.
Признавам - маневрена е.
Така, че всеки си преценява, но според реалностите, не според идеализирани твърдения.
Ако един сам си прави ремонтите, то друг ще ходи за всичко на сервиз. Тико останаха вече малко, като цяло корейските коли не са добре познати по сервизите. Често пъти майстори въобще не се захващат, а което е по-лошо понякога от незнание си остават ръцете. То това последното го има и за всички коли, но за по-разпостранените модели все-пак е по-добре.
Да не ти се случва да закъсаш на път някъде из България. Колата непозната, части, ако не е нещо елементарно ще трябва да се пращат с куриер. Не е като да влезеш с Голф или Астра например в сервиз - тях ги познават и положението с частите е коренно различно. Само, че пък и цените на колите са съвсем различни.
Лошото на корейките е, че като я купиш си е кажи-речи вечно твоя. Като я постегнеш, вложиш някой лев, ако решиш да я продадеш и видиш цените - сори, ама те са си ниски.
В общи линии пазара вярно оценява колите 2-ра ръка. За това Опел Сенатор с хиляди екстри върви по-евтино от Опел Вектра например.
Всеки сам си решава на кое да даде приоритет - на маневреността ли /важна в града/, на размерас ли /ако е с голямо семейство/, на ниската цена ... В общи линии това според мен са коли на доизживяване, като е с Москвичите и Трабантите, но това си е мое мнение.
Еспех в избора!
Активен
Страници:
[
1
]
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Общи теми